CERTIFICAT CONFORMITATE & GARANTIE

Declaratie de Conformitate
SC Extre4all SRL
CUI 33276313
Sportului Nr.13A, Arad
0745264732
cristi@atvarad.com
In conformitate cu prevederile legale privind raspunderea pentru calitatea produselor livrate, SC Extreme4all SRL, cu datele de identificare din antet, asiguram, garantam si declaram pe propria raspundere, cf prevederilor art. 5 din HG 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului.

Prin prezentul certificat garantam calitatea produselor cu conditia respectarii instructiunilor de utilizare si a prescriptiilor de punere in functiune, intretinere, reparatii, depozitare, conservare si transport. Prezentul certificat este intocmit in conformitate cu HG 1002/2002, OG 21/1992 si atesta legal ca produsele de mai sus corespund scopului pentru care au fost create, incadrandu-se in parametri de calitate prevazuti de standardele si directivele in vigoare. Standarde indeplinite pentru accesorii: 89/336/EEC.

CLAUZE ȘI CONDIȚII DE GARANȚIE LIMITATĂ:
• – Prezentul act certifică faptul ca sunteti in posesia unui produs ce este in conformitate cu prevederile legale si indeplineste conditiile de comercializare conform standardelor de productie de catre producator.
• – Returnarea banilor sau înlocuirea produsului se face în 30 zile de la data cumpărării, doar dacă acesta este intact, nefolosit şi este adus cu bonul fiscal, factura și toate celelalte documente însoţitoare.
• – Pentru orice defecțiune tehnică sau neconformitate ce ține de construcția dispozitivului, cererea de înlocuire sau reparație se va soluționa în termen de 14 zile, conform Legii nr. 449/2003 ce prevede “înlocuirea produsului sau schimbul acestuia cu altul de aceeași valoare”.
• – Oferim garantie doar daca produsul a fost achizitionat de pe teritoriul Romaniei si doar de la un distribuitor autorizat. Nu oferim garantie daca produsul a fost achizitionat second-hand sau daca a fost castigat la licitatii, concursuri sau prin alte metode.
• – Această garanție nu include deterioararea produsului din cauza nerespectării indicațiilor de la punctul 1 (Precauții și informații utile), a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare sau a altor factori care nu au legatură cu defectele de material sau manoperă.
• – Garanția se pierde odată cu intervenția persoanelor neautorizate asupra produsului, apariția de zgârieturi, lovituri sau alte deficiențe de natură externă, ce pot duce la neconformitatea optică sau fizică a produsului.
• – Pierderea bonului fiscal și a certificatului de garanție. Orice reparaţie la produsele aflate în termenul de garanție se va efectua gratuit sau acesta se va înlocui, în condițiile O.G. nr.21/ 1992 revizuită, doar dacă se confirmă că un defect de material sau manoperă a producătorului a reprezentat cauza deteriorării, mai degrabă decât utilizarea necorespunzătoare a bijuteriei de către cumpărător, a întreținerii defectuase și utilizarea produsului contrar recomandărilor..
• – Pentru a fi eligibil pentru o returnare, articolul dvs. trebuie să fie neutilizat și în aceeași stare cum l-ați primit. Acesta trebuie să fie, de asemenea, în ambalajul original. Pentru a confirma returul, avem nevoie de o confirmare de primire, factura, sau altă dovadă a cumpărării. Dacă ați achiziționat de la o terță parte, revânzător sau comerciant, vă rugăm să returnați articolul dvs. de la magazinul de unde au fost cumpărate.
Drepturile Consumatorului sunt conforme cu O.G. nr. 21/ 1992 republicată și Legea nr. 449/ 2003 republicată, precum și altor modificări ulterioare. Drepturile Consumatorului nu sunt afectate de condiţiile prevăzute în acest Certificat de Garanție.
Procedura de returnare presupune următoarele etape:
• • Să nu treacă mai mult de 30 de zile de la data achiziției.
• • Obiectul de retur este acceptat doar în condițiile de garanție ce implică defecte de producție sau alte defecte ce țin de producător
• •SC Exrtreme4all SRL, nu acceptă schimbul produsului fără următoarele îndatoriri
• • Contactarea departamentului de suport la adresa cristi@atvarad.com, în vederea comunicării următoarelor:
• • numărul facturii cu care a fost achiziționat dispozitivul;
• • descrierea problemei pe care o întâmpinați cu accesoriul.
Un reprezentat vă va confirma în cel mai scurt timp dacă produsul se mai află în perioada de garanție, în caz contrar returnarea acestuia nefiind acceptată;
După ce reprezentatul va confirma că produsul este în perioada de garanție, se va deschide un caz de suport și se vor începe investigațiile în vederea soluționării problemei semnalate;
Dacă în urma investigațiilor reprezentatul confirmă problema semnalată, veți primi un număr de înregistrare, precum și acordul de a trimite dispozitivul la sediul SC Extreme4all SRL; Valoarea transportului pană la sediu va fi suportată de către Dvs.
După recepționarea produsului și constatarea problemei, ne rezervăm dreptul de a elabora demersurile în termen de 14 de zile. Transportul de schimb până la sediul Dvs va fi suportat de către SC Extreme4all SRL.
SC Extreme4all SRL își rezervă dreptul de a refuza produsele returnate fără indeplinirea în prealabil a procedurii/condițiilor descrise mai sus.